Velikost pisave
   

Zoran Kedačič se po šestih letih vrača na mesto glavnega trenerja

Ekipa Šoštanja Topolšice, ki bodo v 2020/2021 nastopali v 1. B ligi, bodo pred prihajajočo sezono doživeli kar nekaj sprememb. Po tem, ko se je po dveh sezonah poslovil srbski strateg Rade Dačović, ki je prevzel vodenje ekipe Salonita iz Kanala, se je vodstvo kluba za sodelovanje dogovorilo z Zoranom Kedačičem.

kedo fb

Preberi vec: Zoran Kedačič se po šestih letih vrača na mesto glavnega trenerja

 

ČRNUČE - ŠOŠTANJ TOPOLŠICA 1:3

Dvorana OŠ M.Pečarja, LJ-Črnuče, gledalcev 70, sodnika Pevc Anton, Novak Gregor.

Favorizirani gostje so v prvem nizu hitro prevzeli pobudo in si ustvarili prednost 16:10, ki so jo nato le še povečevali. Domačim sta preglavice povzročala zlasti občasni državni reprezentant Planinc in korektor Robida. Črnuški trener Brumen je poskušal s premešano postavo ter v igro poslal štiri igralce s klopi, a brez uspeha. Gostje so prvi niz dobili na 16.

V drugem nizu sta oba trenerja zamenjala po enega igralca v začetni postavi, pri domačih je na mestu podajalca vstopil Mihelčič namesto Marovta, pri gostih pa Uršič namesto Paviča. Medla igra Črnuč je gostom puščala veliko prostora, Robida pa je še naprej pomenil nerešljivo uganko za domačo obrambo.

Črnučani so se zbrali šele v tretjem nizu, ko sta se razigrala Kumer, ki je na mestu sprejemalca zamenjal kapetana Slovnika, in mladi bloker Rutar. Domači so vodili od samega začetka, imeli tudi že pet točk naskoka, a nazadnje zmagali na razliko 26:24.

Kljub prebujenemu upanju domačih navijačev pa so gostje v četrtem nizu spet vzeli stvari v roke in s pomočjo luknjaste obrambe domačih gladko pripeljali tekmo do konca in niz zaključili s 25:19.

Marko Brumen, trener Črnuč: »Naša ekipa je žal rabila dva seta, da se je spravila v ritem. Ni dovolj zaupanja, fantje so zaenkrat premalo samozavestni. Mislim, da znajo več, kot so pokazali, res pa je, da so nas v teh prvih krogih tekmovanja ovirale poškodbe. Poraz je bil pričakovan, ne pa tudi tako slaba igra v prvih dveh setih.«

Rade Dačović, trener Šoštanja: »Čestitam svojim igralcem za zmago in dobro igro. Pričakovali smo težko tekmo, ker so Črnuče iskale svojo prvo zmago. Danes smo bili dobri predvsem pri začetnem udarcu in v komunikaciji blok - obramba.«

   

ŠOŠTANJ TOPOLŠICA - SALONIT ANHOVO 2:3

Dvorana ŠD Šoštanj, gledalcev 110, sodnika Kramar Franci, Milojević Mihajlo

Šoštanj Topolšica: Javornik 7, Robida 18, Port, Boženk 12, Planinc 23, Pavič 4, Mejal 1, Šoštarič, Uršič 1, Koren, Plankelj in Menih (oba libero). Trener: Rade Dačović.

Salonit Anhovo: Kuburović, Česnik 7, Nanut, Karnel, Basaneže 4, Kavčič, Čabarkapa 15, Peterlin 15, Kovačič, Tomić 3, Vrtovec 26, Šarić (L). Trener: Igor Šimunčič.

Za obe ekipi je bila to pomembna tekma, saj sta doslej zmagali po enkrat, obetali pa sta si tudi nove točke in višje mesto na prvenstveni lestvici.

Prvi niz se je začel po željah gostov, ki so v začetnih minutah prikazali odlično igro. Domači odbojkarji so jih do konca niza ujeli in prehiteli v sami končnici. Tako so se domači odbojkarji veselili minimalne zmage v prvem nizu.

V drugem nizu je že od samega začetka potekala bolj ali manj enosmerna tekma v korist gostov. Brez težav oziroma z veliko napakami domačinov so si priigrali drugi niz kar na 13. točki.

Začetek tretjega niza je bil enak drugemu. Spet so si gostujoči odbojkarji priigrali občutno prednost že v uvodu niza. Domači odbojkarji so se v drugem delu niza prebudili ampak prepozno. Približali so se jim na 23. točko in na tej so v tem nizu tudi končali.

Kanalci so vstopili v četrti niz motivirani in želeli zaključiti tekmo že v tem nizu. Šoštanjčani so pri rezultatu 21:20 prišli do majhne mentalne prednosti, ko je gostujoči podajalec pri blokiranju nerodno padel. Tekma se je za nekaj minut zaustavila in od tega trenutka so bili domačini srečnejši in izenačili izid na 2:2.

Odločal je peti niz. Le-ta je bil do konca nepredvidljiv. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu in na koncu se je po podaljšku zmage veselila gostujoča ekipa.

Primož Mejal,  odbojkar Šoštanj Topolšice: »Najprej bi čestital nasprotniku za zmago. Zavedamo se, da smo imeli veliko priložnost za presenečenje, vendar nam na koncu na žalost ni uspelo. Igrali smo zelo borbeno, vendar naredili preveč napak. Vesel pa sem predvsem velikega števila navijačev, ki so nas prišli vzpodbujat in se že velimo naslednje domače tekme.«

   

Page 6 of 56

Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  13   Črnuče
2.  9   Šoštanj Topolšica
3.  9   SIP Šempeter
4.  7 KEKOOpremaŽužemberk
5.  6 Radenci
6.  3 FužinarSijMetalRavne
7.  3 PRO Volley
8.  1 Špan Brezovica

 

Članska ekipa

 • 92.jpg
 • 93.jpg
 • 90.jpg
 • 3.jpg
 • 7.jpg
 • 91_nace.jpg
 • 94.jpg
 • 95.jpg
 • 5.jpg
 • 1.jpg
 • 2.jpg
 • 6.jpg
 • 8_menih.jpg
 • 4_luka.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO