Velikost pisave
   

PANVITA POMGRAD - ŠOŠTANJ TOPOLŠICA 2:3

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, sodnika Gruškovnjak (Beltinci), Šiftar (Murska Sobota), zapisničar Hrga (Ljutomer).  

Na servisu so tekmo odprli domači odbojkarji Panvite Pomgrada. Do 5 točke sta ekipi igrale izenačeno, nato je na servis Pulkota Panvita Pomgrad povedla za tri točke (9:6). Po vodstvu Panvite Pomgrad 11:07 je gostujoči trener posegel po odmoru. Domači odbojkarji so nasprotnika držali na razliki treh-štirih točk. Gostje so se približali vsega na dve točki (19:17) na kar je po odmoru posegel domači trener Dejan Fujs. Gostje so uspešneje zaigrali v napadu, tudi domači so prek Rojnika bil kar dvakrat uspešni v napadu. Gledali smo izenačeno končnico in gostje so se po domači napaki v napadu približali na vsega eno točko (22:21) na kar je po odmoru posegel Dejan Fujs. Izenačenje gostov je sledilo na 22. točki in po uspešnem bloku Robide so gostje prešli v vodstvo.  Po servisu Flisarja in uspešnem napadu Pulkota je Panvita Pomgrad ponovno povedla, vendar so gosteje izenačili in po domačih napakah povedli z 0:1 v setih (24:26).

Panvita Pomgrad je v drugi set stopila odločneje in povedla s 3:1. Gostje so kar hitro preko Mejala izenačili na 5. točki.  Po trojnem bloku Panvite Pomgrada so domači povedli in nadaljevali z močnimi napadi prek Rojnika in Pulkota. Gostje so grešili na servisu. Bogožalec je bil uspešen na servisu in dosegel as  za rezultat (14:10). Po napakah v domači vrsti so se gostje približali na vsega dve točki (15:13) na kar je Pulko ponovno bil uspešen in Panvito Pomgrad popeljal v vodstvo štirih točk (17:13). Gostujoči strateg je takoj posegel po odmoru, kar pa domače ni zmedlo in so prek Rojnika še naprej bili uspešni v napadu in pridno nabirali točke. Vodstvo je domače uspavalo in so gostom dovolili, da so se hitro približali in rezultat zmanjšali na 18:17. Domači kapetan Gorazd Flisar je kar dvakrat nadigral nasprotnika in gostujoči trener je posegel po drugem odmoru. Obe ekipi sta se borile za vsako točko, uspešnejši so bili gostujoči igralci in izenačili na 22. točki. Na servis Žana Bedrača je Panvita Pomgrad izkoristila prvo zaključno žogo in rezultat izenačila 1:1 v setih.

Tretji niz so odločneje začeli gostje in povedli 0:4, Fujs je takoj odreagiral in vzel odmor. Gostje so bili  uspešni v blokih, sledilo je nekaj napak v domačih vrstah in rezultat je kar hitro bil 3:8. Odbojkarji Panvite Pomgrada so strnili svoje vrste in se približali na 6:9, vendar so gostje bili še naprej odlični v obrambi in napadu, na kar je Dejan Fujs ponovno posegel po odmoru (6:11). Panvita Pomgrad je na servis Bedrača počasi zmanjševala razliko in po uspešnem bloku Flisarja in napadu Pulkota se je približala na vsega točko razlike (10:11). Po odličnem servisu Beravsa in angažirani igri Panvite Pomgrad v obrambi je ta prvič v tem setu prešla v vodstvo pri rezultatu 13:12. Panvita Pomgrad je svojo prednost povečala na dve točki. Na servis Pulkota je prednost narasla za tri točke in gostujoči trener je vzel odmor, kar je botrovalo k izenačenju na 19. točki. Pulko in Rojnik sta ponovno razbijala v napadu. Po napaki domačih odbojkarjev so gostje povedli in sledila je menjava Marovt za Flisarja in izenačenje na 23. točki. Gostje so imeli že prvo zaključno žogo a se domači niso predali in Bogožalec je bil uspešen v napadu in sledilo je izenačenje na 24. točki. Tudi Panvita Pomgrad ni izkoristila prve zaključne žoge. Gostje so nadaljevali z dobro igro v bloku in gledali smo razburljivo končnico, v kateri so bili bolj zbrani odbojkarji Šoštanj Topolšice. Mož odločitve v končnici je bil Jan Planinc, kateri je izstrelil pravi torpedo in goste so povedli 2:1 v setih.

V četrtem setu so odbojkarji Panvite Pomgrad z borbeno igro prišli do vodstva 6:2. Sledilo je vodstvo 8:4. Napake na servisu so se vrstile na obeh straneh. Odbojkarji Šoštanj Topolšice so z asom Robide izenačili na 12 točki, na kar so domači odgovorili prek Bogožalca in povedli za dve točki. Ponovno je sledilo izenačenje gostov na 14. točki z asom Planinca. Gostje so prvič prešli v vodstvo pri 15:16, na kar je Rojnik izenačil. Sledila je izenačena igra, ekipi sta se izmenjevale v vodstvu vse do asa Žana Beravsa. Panvita Pomgrad je počasi večala prednost (21:18), na kar je odreagiral gostujoči trener in vzel odmor. Panvita Pomgrad je vodstvo samo še povečevala (24:20), na kar je namesto Bogožalca na servis prišel Žan Vori in Panvita Pomgrad je izenačila na 2:2 v setih

Napredovanje v naslednji krog je odločal zadnji peti niz katerega so bolje odprli odbojkarji Panvite Pomgrada in prešli v vodstvo 2:0. Jakob Rojnik in Zlatko Pulko sta domače držala v igri in goste na dveh točkah razlike vse do izenačenja gostov na 6. točki. Šoštanj Topolšica je povedla in domači trener Dejan Fujs je posegel po odmoru. Panvita Pomgrad je izenačila na 8. točki. Gostje so ponovno povedli za dve točki in v slabi minuti je Dejan Fujs posegel po drugem odmoru, kar se je obrestovalo in sledilo je izenačenje na 10. točki. Gostujoči trener Rade Dačevič je pri rezultatu 12:13  vzel odmor kar je obrestovalo sadove in gostje so tekmo dobili 12:15 in se uvrstili v nadaljnji krog Pokala Slovenije.   

Izjava po tekmi: 
Rade Dačevič, trener Šoštanj Topolšice: »Druga tekma v petih dnevih, današnja tekma ni bila na nivoju kot prejšnja, vesel sem zaradi zmage, napredovali smo v pokalu, vendar smo tukaj pustili tri točke v prvenstvu za katere mi je žal, nič lahko samo povem, da jih pričakujemo doma, da vrnemo točke katere smo tukaj pustili. Čestitam svoji ekipi, predvsem na zmagi.«

Dejan Fujs,  trener Panvite Pomgrada: »Ekipe Šoštanj Topolšice si je z borbeno in disciplinirano igro priborila zmago in napredovanje v naslednji krog Pokala Slovenije. Mi smo naredili preveč neumnosti v vseh končnicah setov, tako, da se nam to ni obrestovalo in na koncu se je sreča obrnila v njihovo strani in so zmagali 3:2.«

 

PANVITA POMGRAD - ŠOŠTANJ TOPOLŠICA 3:1

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 200, sodnici: Sanja Miklošič in Mojca Tovornik (obe Maribor).

PAVNITA POMGRAD: Novak, Vori, Pulko 25, Rojnik 15, Beravs 3, Flisar 13, Bogožalec 16, Bedrač 4, Marovt in Ratkai (libero)

ŠOŠTANJ TOPOŠICA: Javornik 8, Robida 14, Port, Boženk 13, Planinc 17, Pavič 8, Mejal 1, Šoštarič, Uršič, Koren, Plankelj in Menih (oba libero).

Skoraj dve uri izenačene in nervozne igre je bilo potrebne, da so odbojkarji Panvite Pomgrada po porazu v uvodnem krogu državnega prvenstva v Mariboru za prvo letošnjo zmago po vrnitvi trenerja Dejana Fujsa na klop Panvite Pomgrad vknjižili prve tri točke.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so se pred domačim občinstvom proti Šoštanju Topolšici predstavili z dodobra spremenjeno zasedbo, kjer sta svoje odlično oddelala tako organizator igre, Žan Beravs kot prvi sprejemalec ekipe in povratnik v Slovenijo, Zlatko Pulko, ki je bil s 25-imi doseženimi točkami celo daleč najučinkovitejši na tekmi. Ob izkušenih korektorju Aljoši Bogožalcu, sprejemalcu Jakobu Rojnik in kapetanu Gorazdu Flisarja pa sta tokrat ob liberu Jaši Ratkaiu svoje dodala še oba mladca – bloker Žan Bedrač in drugi organizator igre, Žan Vori ki je dobival priložnost s klopi predvsem na začetnem udarcu. Uvodni niz so odločneje začeli Sobočani, ki so vmes vodili tudi že za pet točk (13:8), a le do 16.točke, ko so gostje ujeli priključek in pokazali zobe. Panvita Pomgrad si je po izenačenju na 22.točki vseeno prva priigrala zaključno žogo za uvodni niz po uspešnem napadu Pulka, a se odbojkarji Šoštanja Topolšice niso dali. Po dveh domačih neizkoriščenih zaključnih žogah so zatem spretnejši gostje uspeli izkoristiti svojo tretjo in po trojnem bloku Bogožalcu po slabem sprejemu servisa dobiti uvodni niz na 27.točki.

V nadaljevanju pa so nato na igrišču vseeno zagospodarili domači odbojkarji. V drugem nizu so zaigrali bolj zbrano, začetna trema je popustila in z izjemo uvodnih točk je Panvita Pomgrad po vodstvu v drugem nizu praktično vseskozi vodila ter zasluženo dobila drugi niz na 21.točki in izenačila na 1:1.

In očitno je bil za končni izid tekme odločilen ravno tretji niz. Tega so odločneje odprli Šoštanjčani, ki so povedli s 14:10, a so jih domači odbojkarji Panvite Pomgrad ekspresno ujeli na 14.točki. Tekmeca sta bila zatem izenačena do 18:18, ko je na sceno stopil domači blok, ki je ob zanesljivem servisu rezervista Vorija naredil odločilno razliko in štiri točke prednosti (22:18) kar je bilo dovolj za mirno končnico. Panvita Pomgrad je po Bogožalčevem uspešnem napadu dobila drugi niz na 19.točki.

foto: Jure Zauneker

Zadnji, četrti niz pa je zatem znova postregel z izenačeno predstavo. Sobočani so pričeli agresivneje in povedli s 13:10, a je zatem zanihal sprejem servisa in po nekaj zapravljenih napadih sta bila tekmeca znova izenačena. Gostujoči trener, Rade Dačovič je v četrtem nizu skušal presenetiti Fujsovo zasedbo tudi z menjavo organizatorja igre (Port/Mejal), a mu to na koncu vseeno ni uspelo, saj je domači blok po izenačenju na 18.točki znova naredil razliko. Po napaki gostujočega sprejemalca Tadeja Boženka, ki je zadnjo žogo poslal v out pa so se nato odbojkarji Panvite Pomgrada razveselili zmage v četrtem nizu na 21.točki in po zmagi s 3:1 tudi prvega uspeha v sezoni.

Po tekmi v Murski Soboti sta povedala:

ZORAN PAVIČ, kapetan Šoštanja Topolšice: »Mi smo se maksimalno borili prvi set, potem pa nam je v samih končnicah preostalih nizov zmanjkalo koncentracije. Ni nam uspelo tako kot bi bilo treba oziroma smo si zamislili. In ravno padec koncentracije nas je tokrat stal te tekme. Sicer pa bomo v sredo prišli sem še na pokalni obračun in skušali zmagati vsaj takrat. Cilj bo namreč vsekakor zmaga.«

DEJAN FUJS, trener Panvite Pomgrada: »Fantje so si to zmago res želeli in z borbenostjo so si jo tudi prislužili. Bila je to tekma proti zelo dobro organiziranemu nasprotniku in očitno bo letošnja liga dejansko zelo izenačena kar pomeni, da bo potrebno igrati maksimalno proti vsakemu nasprotniku in se pošteno potruditi za vsako zmago. Rezultat 3:1 je sicer na videz bolj prepričljiv kot je bilo dejansko na tekmi, saj so odločale malenkosti predvsem v samih končnicah nizov, ki smo jih tokat znali izkoristiti v našo korist. Bila je to res težka tekma, ki smo jo zasluženo dobili. V sredo v pokalu pa bo potrebno to zmago potrditi in zmagati še enkrat, saj nas po pričakovanem napredovanju potem čaka maksialno atraktiven nasprotnik, t.j. ljubljanski ACH Volley.«

   

HOČE – ŠOŠTANJ TOPOLŠICA 0:3

Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 150, sodnika Srša Klara (Ljubljana), Daniel Sever (Ljubljana).

Hoče: Cafuta 5, Crnjanski 17, Williams 5, Šijanec 5, Drvarič 1, Špindler 1, Lobnik 1, Franc 5, Repa (L), Kavnik, Berglez, Šikanič 1. Trener: Matej Kavnik.

Šoštanj Topolšica: Javornik 6, Robida 4, Uršič, Port 4, Boženk 13, Planinc 9, Pavić 4, Mejal 1, Šoštarič, Menih (L), Plankelj (L), Koren. Trener: Rade Dačević.

Za obe ekipi je bila to pomembna tekma, saj je šlo za prvo tekmo v sezoni.

Prvi niz se je začel z asom Hočanov, ko je Urban Drvarič zadel zadnjo črto. Šoštanjčani, ki imajo v svojih vrstah precej novih obrazov, so igrali zbrano, medtem ko so domačini grešili en servis za drugim. Skupaj so v prvem nizu samo na servisu naredili sedem neizsiljenih napak, skupaj v tekmi pa kar 20. Navkljub temu so Hočani dolgo držali korak z gosti, a v končnici seta niso mogli ustaviti naleta razigranega tekmeca.

 

V drugem nizu je bila igra precej bolj enakovredna, več je bilo uspešnih napadov domačinov, med katerimi je izstopal Miomir Crnjanski. Obe ekipi sta navdušili z borbeno igro v obrambi. Sledila je napeta končnica, v kateri so imeli Hočani tudi der zaključni žogi za zmago, a ju lahkomiselno zapravili.

Začetek tretjega niza je bil ponovitev prvega. Zaznamovali so ga težave Hočanov na sprejemu in neuspešni napadi domače vrste, kar je gostom prineslo vodstvo z 16:9. V nadaljevanju so domačini delovali povsem razglašeno in Šoštanjčani so zasluženo odnesli tri točke.

   

Page 7 of 56

Lestvica 2020/21

poz. toč. ekipa
1.  13   Črnuče
2.  9   Šoštanj Topolšica
3.  9   SIP Šempeter
4.  7 KEKOOpremaŽužemberk
5.  6 Radenci
6.  3 FužinarSijMetalRavne
7.  3 PRO Volley
8.  1 Špan Brezovica

 

Članska ekipa

 • 94.jpg
 • 4_luka.jpg
 • 5.jpg
 • 7.jpg
 • 8_menih.jpg
 • 2.jpg
 • 1.jpg
 • 91_nace.jpg
 • 92.jpg
 • 93.jpg
 • 95.jpg
 • 6.jpg
 • 3.jpg
 • 90.jpg

Ostale povezave

Motivacijski VIDEO